ICE scrie:Tocmai ce precizam ca noi initial "ne-am pierdut" pe el in drum spre sureanu. Spre uimirea mea (care sunt din Vilcea) era deszapazit, la fel de practicabil (chair mai bun) decat drumul inspre Luncile Prigoanei (cel neasfaltat) . Nu vreau povesti si ce spune pe indicatoare, vreau, daca se incumeta cineva sa se duca pe acolo, sa ne zica cum era. Ultimii 20 km sunt necunoscuti...pe restul noi am mers cu o duba, si era foarte ok, asfaltat si relativ curat. Asa povesti ca e impracticabil am auzit. Noi probabil o sa il incercam in februarie-martie, cand o sa mai dam o tura pe acolo. Oricum, daca nu merge, ne intaorcem pe drumul normal.
De la barajul Oasa la Obarsia Lotrului sunt aprox. 23 Km, din care primii aprox 5 Km sunt asfaltati (cei pe care v-ati "ratacit" voi) deci drum fara probleme, iar restul este drum
forestier,
forestier. Cineva a mers pe acest drum, acum doua saptamani, cu un Logan, dar cand a ajuns la Obarsia Lotrului a fost atat de fericit de parca s-ar fi nascut a doua oara. Spunea ca a fost o experienta pe care nu va mai incerca sa o repete, decat in cel mai rau caz vara. Drumul era inzapezit, plin de santuri in gheata si zapada ramase de la camioanele cu busteni care mai circula si ele rar pe acolo. Risca in orice moment sa ramana suspendat sau sa alunece in rapa.
Mai este un risc si anume: Drumul nu este circulat, iar daca se intampla sa ramai prin vreun sant n-are cine sa te ajute, daca ramai suspendat, nici macar 4x4 nu mai ajuta si-atunci chiar nu va vad bine.
Oameni buni! nu va fortati norocul pe acel drum. 100 Km de ocolire ii faci in max 2 ore, dar 20 km pe acel drum ii faci in cel putin 3 ore. Nu castigati nimic, nici ca timp nici ca economie de carburant.
Daca vreti sa mergeti LA SCHI la Sureanu, atunci, singurul drum este: SEBES-SUGAG-OASA-LUNCILE PRIGOANEI-POARTA RAIULUI-DOMENIU SCHIABIL SUREANU.
Daca nu vreti la schi, ci vreti sa va testati diverse masini, atunci sunt si alte variante, printre care si drumul de care vorbeam. Este obtiunea voastra.
Sfatul meu este sa mergeti la schi, sa va relaxati si sa va intoarceti cu bine acasa.