Pentru Bucuresteni si cei care vin din sud

Instructiuni despre accesul auto la Luncile Prigoanei.

Pentru Bucuresteni si cei care vin din sud

Mesajde ICE pe 18 Ian 2010, 12:46

Noi am plecat vneri seara din bucuresti pe traseul:
Bucuresti-Pitesti-Vilcea-Sibiu-Sebes-Sugag-Luncile prigoanei

Am ajuns in Lunci la ora 7:30. Deumul este practicabil de orice masina echipata adecvat. Dupa Sugag nu prea mai sunt indicatoare vizibile (noaptea cel putin) si noi era sa ne intoarcem pe la obarsia lotrului in Vilcea, inainte sa ajungem in Lunci. Prea multe indicatii nu va pot da, decat sa urmati Drumul drept, la Manastire sa mergeti tot inainte (nu faceti stanga pe baraj) si de aici o tineti pe drumul cel mai batut (nu e asfaltat, dar e practicabil)

Noi am ajuns la 20 km de Obarsia Lotrului. In mod normal, daca de la Vilcea spre Sibiu, faci stanga spre voineasa, apoi mergi pan ala Obarsia lotrului, drumul e ok, asfaltat. Nu stiu cum arata primii 20 inspre luncile prigoanei. Dar daca se sirca vre-un gipan sa ne zica si noua. Se scurteaza mult ca si km...nu stiu ca ore. Aprox 100km se scurteaza.
ICE

Re: Pentru Bucuresteni si cei care vin din sud

Mesajde Raluca Solonaru pe 18 Ian 2010, 23:34

Drumul dinspre Oasa pana la Obarsia Lotrului nu este indicat pentru ca nu se deszapezeste(si urca destul de sus),nu este intretinut si nici tocmai asfaltat,deci deocamdata nu este vreo scurtatura dinspre valea Oltului.Se lucreaza la el,dar sunt si indicatoare care mentioneaza ca este inchis.
Raluca Solonaru

Mesajde ICE pe 19 Ian 2010, 00:03

Tocmai ce precizam ca noi initial "ne-am pierdut" pe el in drum spre sureanu. Spre uimirea mea (care sunt din Vilcea) era deszapazit, la fel de practicabil (chair mai bun) decat drumul inspre Luncile Prigoanei (cel neasfaltat) . Nu vreau povesti si ce spune pe indicatoare, vreau, daca se incumeta cineva sa se duca pe acolo, sa ne zica cum era. Ultimii 20 km sunt necunoscuti...pe restul noi am mers cu o duba, si era foarte ok, asfaltat si relativ curat. Asa povesti ca e impracticabil am auzit. Noi probabil o sa il incercam in februarie-martie, cand o sa mai dam o tura pe acolo. Oricum, daca nu merge, ne intaorcem pe drumul normal.
ICE

Mesajde mangeorge pe 19 Ian 2010, 17:46

ICE scrie:Dar daca se sirca vre-un gipan sa ne zica si noua. Se scurteaza mult ca si km...nu stiu ca ore. Aprox 100km se scurteaza.

Un prieten din VL cu un Nissan Terrano + cauciucuri de iarna a reusit sa vina pe varianta aia. Nu este recomandabil pentru autoturisme mici.
The best things in life aren't things!
mangeorge

Mesajde Olimpiu pe 20 Ian 2010, 07:49

ICE scrie:Tocmai ce precizam ca noi initial "ne-am pierdut" pe el in drum spre sureanu. Spre uimirea mea (care sunt din Vilcea) era deszapazit, la fel de practicabil (chair mai bun) decat drumul inspre Luncile Prigoanei (cel neasfaltat) . Nu vreau povesti si ce spune pe indicatoare, vreau, daca se incumeta cineva sa se duca pe acolo, sa ne zica cum era. Ultimii 20 km sunt necunoscuti...pe restul noi am mers cu o duba, si era foarte ok, asfaltat si relativ curat. Asa povesti ca e impracticabil am auzit. Noi probabil o sa il incercam in februarie-martie, cand o sa mai dam o tura pe acolo. Oricum, daca nu merge, ne intaorcem pe drumul normal.

De la barajul Oasa la Obarsia Lotrului sunt aprox. 23 Km, din care primii aprox 5 Km sunt asfaltati (cei pe care v-ati "ratacit" voi) deci drum fara probleme, iar restul este drum forestier, forestier. Cineva a mers pe acest drum, acum doua saptamani, cu un Logan, dar cand a ajuns la Obarsia Lotrului a fost atat de fericit de parca s-ar fi nascut a doua oara. Spunea ca a fost o experienta pe care nu va mai incerca sa o repete, decat in cel mai rau caz vara. Drumul era inzapezit, plin de santuri in gheata si zapada ramase de la camioanele cu busteni care mai circula si ele rar pe acolo. Risca in orice moment sa ramana suspendat sau sa alunece in rapa.
Mai este un risc si anume: Drumul nu este circulat, iar daca se intampla sa ramai prin vreun sant n-are cine sa te ajute, daca ramai suspendat, nici macar 4x4 nu mai ajuta si-atunci chiar nu va vad bine.
Oameni buni! nu va fortati norocul pe acel drum. 100 Km de ocolire ii faci in max 2 ore, dar 20 km pe acel drum ii faci in cel putin 3 ore. Nu castigati nimic, nici ca timp nici ca economie de carburant.
Daca vreti sa mergeti LA SCHI la Sureanu, atunci, singurul drum este: SEBES-SUGAG-OASA-LUNCILE PRIGOANEI-POARTA RAIULUI-DOMENIU SCHIABIL SUREANU.
Daca nu vreti la schi, ci vreti sa va testati diverse masini, atunci sunt si alte variante, printre care si drumul de care vorbeam. Este obtiunea voastra.
Sfatul meu este sa mergeti la schi, sa va relaxati si sa va intoarceti cu bine acasa.
Olimpiu

Mesajde ilieutu pe 20 Ian 2010, 09:42

Eu am trecut de la Oasa la Obarsia Lotrului cu un Logan, sambata 16 ianuarie, dar nu mai sfatuiesc pe nimeni sa incerece, mai ales ca de atunci a mai nins.
Drumul ar fi foarte bun daca ar fi dezapezit; o lama daca dadeau pe acolo era suficient. Sunt niste fagase de la camioane de ramai suspendat, eu am avut noroc cu carul pentru ca nu era zapada prea inghetata si am putut "ara" prin ea. Nici sa te intorci nu e simplu tinand cont de starea drumului. Iti trebuie secure, sapa si lopata sa cureti o zona cat sa poti intoarce masina. Am trait periculos pe cei circa 18 km de drum inzapezit, nu credeam ca scap asa de usor. O singura data am ramas putin suspendat, dar am reusit sa trec pana la urma. Ma si vedeam sapand cu securea pe sub masina....Am rupt si un lant, dar totul s-a terminat cu bine. De la Obarsie pana la Petrosani drumul era dezapezit, chiar si sararita era la datorie la ora 19 cand am trecut eu. In concluzie, fratilor, doar cu Taful daca vreti sa treceti de la Obarsie la Oasa. NU va riscati viata ca nici semnal la telefon nu aveti sa cereti ajutor. Eu sunt un obisnuit al muntelui, merg cu masina peste tot, nu ma sperie zapada, stiu cum sa merg prin zapada, dar pe acolo nu mai calc pana la vara.
ilieutu

Mesajde peti pe 09 Feb 2010, 22:29

eu am venit pe acest drum in septembrie de la tm cu ticosila meu cel verde,lovit si vestit.nu am avut probleme grave drumul asfaltat alterna cu unul forestier.
dar iarna don-t push you luck.
la vara va zic si niste scurtaturi si mai super pa a ajunge in lunci dar nu vi le explic acum nu cumva sa va am pe vreunu pe constiinta :twisted:
peti

Mesajde InuTM pe 16 Feb 2010, 14:59

...pentru cei care vin de la Timisoara, am vrut eu cu inca cineva sa descoperim o scurtatura insa nu se poate ajunge decat cu Atv, motor de terne sau eu ami stiu ce jeep 4x4. Este vorba de Petrila - Cabana Auselu - Sureanu...
Spre cabana Auselu drumul incepe sa se strice rau, iar dupa cabana spre saua dintre Sureanu si Patru nu se mai poate urca cu masina mica, noi fiind cu un microbuz :D...
Daca sar deschide drumul acela..ar avantaja mult pe cei din vest...drumul Tm - Lugoj este perfect, la fel si Caransebes - Hateg.
De asemenea am incercat si drumul de la Gugir la Poarta Raiului...se lucra la drum iar in unele zone era largit pentru 2 benzi...insa este inca dezastruos in mare parte :D. Sanatate!
InuTM

Mesajde Olimpiu pe 21 Feb 2011, 07:34

Cum mai este drumul de la Obarsia Lotrului la Oasa? Se deszapezeste? Se poate circula cu autoturism?
Olimpiu

Mesajde Rares Tileaga pe 21 Feb 2011, 11:15

Din pacate, este inchis in continuare pe timp de iarna.
Vă așteptăm la centrul de închirieri schiuri, clăpari, bețe, plăci și boots din tabăra sportivă de la Prigoana!
Rares Tileaga

Următorul

Înapoi la Cum ajungi in zona?