Sebeș - Luncile Prigoanei

Instructiuni despre accesul auto la Luncile Prigoanei.

Sebeș - Luncile Prigoanei

Mesajde admin pe 12 Ian 2010, 16:26

lunci.jpg
Sursa: cabana-nuta.ro
lunci.jpg (818.67 KiB) Vizualizat de 2285 ori

Distante:
Cluj Napoca - Luncile Prigoanei - 200 KM
Alba Iulia - Luncile Prigoanei - 100 KM

DN 67C, de la Sebeş până la Oaşa, de unde virezi dreapta pe DJ 704, există indicator cu Luncile Prigoanei (12 KM). Drumul este accesibil și iarna, însă nu uitați să aveți și lanțuri cu dumneavoastră.
admin
Administrator

Re: Sebeș - Luncile Prigoanei

Mesajde gmp pe 13 Ian 2010, 11:51

intrebare pentru a cine a mai fost: cat ati facut din sebes pana la partie? in conditii normale pe drum cu zapada?
gmp

Mesajde mangeorge pe 13 Ian 2010, 12:15

gmp scrie:intrebare pentru a cine a mai fost: cat ati facut din sebes pana la partie? in conditii normale pe drum cu zapada?

In jur de 3 ore Sebes-Oasa-Luncile Prigoanei-Poarta Raiului-Curmatura. Iti ia 2 ore de la Sebes la barajul de la Oasa (sofer decent, masina decenta). Dar depinde de drum in mare parte, sper sa il curete cum trebuie si acum in weekend, mai ales ca a mai nins in zona.
The best things in life aren't things!
mangeorge

Mesajde gmp pe 13 Ian 2010, 13:46

ok mersi pentru raspunsul exact.
pentru mine care vin din bucuresti ar insemna buc-sebes :4-5h + cele 3 h<=8h
totusi cred ca voi incerca in martie .

ceva vesti ca se imbunatateste drumul?eventual asfaltare?
gmp

Mesajde Rares Tileaga pe 13 Ian 2010, 14:04

Drumul este foarte bine asfaltat de la Sebes la Oasa. Inca mai sunt unele portiuni cu gropi si denivelari serioase care trebuie finisate, mai ales intre lacurile Tau si Oasa, dar eu zic ca drumul poate fi considerat drept sosea buna. Si e visul nostru de ani si ani de zile :)
Vă așteptăm la centrul de închirieri schiuri, clăpari, bețe, plăci și boots din tabăra sportivă de la Prigoana!
Rares Tileaga

Mesajde mangeorge pe 13 Ian 2010, 14:06

Rares Tileaga scrie:Drumul este foarte bine asfaltat de la Sebes la Oasa. Inca mai sunt unele portiuni cu gropi si denivelari serioase care trebuie finisate, mai ales intre lacurile Tau si Oasa, dar eu zic ca drumul poate fi considerat drept sosea buna. Si e visul nostru de ani si ani de zile :)

E drum national pana la urma, doar de la barajul Oasa e drum judetean (forestier :roll: ).
The best things in life aren't things!
mangeorge

Mesajde Rares Tileaga pe 13 Ian 2010, 14:19

Exact, forestier ca aspect...
Vă așteptăm la centrul de închirieri schiuri, clăpari, bețe, plăci și boots din tabăra sportivă de la Prigoana!
Rares Tileaga

Mesajde Lutzifer_Berty pe 14 Ian 2010, 19:49

As avea si eu o intrebare:

Duminica cand am fost la Sureanu am vrut sa incepem sa urcam spre domeniu schiabil de la tabla unde scrie Cabana Sureanu 15 km in dreapta , iar Oasa 7 km in fata. Mai exact vedeti in poze.(Sunt facute de mine in 2008)

SL371122 mod.jpg
Cabana Sureanu 15 km , Oasa 7 km
SL371123 mod.jpg
Cabana sureanu etc

Avand in vedere ca inceputul drumului era cu gheata, ne-am oprit sa studiem terenu.

SL372682 mod.jpg
Gheata, Cab Sureanu 15 km.

Intre timp a trecut un domn cu un jeep`uletz (vedeti in poza) si ne-a recomandat sa nu urcam pe aici. Ca ii mai bine de la Baraj.

SDC12683 mod.jpg
Vedeti in poza.

Acuma eu as vrea sa stiu de ce nu se poate urca pe acolo pentru ca pe google earth pare sa fie ok drumul si in plus de asta si mai scurt. Drumu asta da exact in Luncile Prigoanei.
Eu am luat harta pusa pe site si am tras o dunga galbena pe drumul de care zic eu. Cei care cunosc zona va rog sa imi spuneti daca se poate urca pe acel drum, iar daca nu, de ce? Ar fi util pentru data viitoare.

harta Sureanu-crop.jpg
Harta

Multumesc!
Lutzifer_Berty

Mesajde sixsixtom pe 14 Ian 2010, 20:42

Berty, nici vara nu este recomandata aceasta varianta (8 km pana in Luncile Prigoanei), pentru masinile mici. Gropi , bolovani, apa Prigoanei care trece drum. Ce mai..drum de TAF si de jeepane.
Profit de aceasta ocazie sa-l salut pe vecinul GeorgeMan. Ne vedem in zona :D
sixsixtom

Mesajde Lutzifer_Berty pe 14 Ian 2010, 20:54

sixsixtom scrie:Berty, nici vara nu este recomandata aceasta varianta (8 km pana in Luncile Prigoanei), pentru masinile mici. Gropi , bolovani, apa Prigoanei care trece drum. Ce mai..drum de TAF si de jeepane.
Profit de aceasta ocazie sa-l salut pe vecinul GeorgeMan. Ne vedem in zona :D

Aha, deci e dezastru ! :D Am inteles ... Mersi de lamurire ;)
Lutzifer_Berty

Următorul

Înapoi la Cum ajungi in zona?