pt cei care vin din est (sibiu)

Instructiuni despre accesul auto la Luncile Prigoanei.

pt cei care vin din est (sibiu)

Mesajde gb777 pe 05 Mar 2010, 20:04

scapati usor de nebunia din Sebes si chiar scutiti distanta pe ruta:
DN-Calnic-Dumbrava-Sasciori (distanta 4+4,5+2,5=11km)
Asfalt in f. buna stare (se vede chiar nou) intre Calnic si Sasciori.
Aglomeratie ioc si chiar oareceva peisaj fain.
Ruta clasica prin Sebes masoara vreo 19km de la intersectia cu Calnic pana in Sasciori, basca aglomeratia....
15min mers "la pas" dureaza din DN in Sasciori.
have fun
Fişiere ataşate
dumbrava.JPG
asfaltu' cu pricina de pe scurtatura
gb777

Re: pt cei care vin din est (sibiu)

Mesajde forumast pe 03 Ian 2011, 11:21

Merci pentru indicatii. Ieri, 2 ianuarie 2011, am folosit scurtatura prezentata de tine pentru a ajunge de la Sibiu la Sureanu.
Drumul intre DN7 (intersectie -> Calnic) si Sasciori masoara prin Calnic 11,4 km si prin Sebes 19,3 km. Diferenta este de 8 km.
La iesire din Calnic exista o pancarta care anunta ca drumul este inchis intre 15 decembrie 2010 si 15 martie 2011.
Ieri era plin de zapada si gheata; eu l-am parcurs cu masina echipata de iarna - este intradevar dificil, cu pante lungi si abrupte, cu curbe in panta, stranse. Dar cu grija si rabdare merge.

Drumul Sibiu-Sureanu, folosind scurtatura, este de 130 km si se parcurge in aproximativ 2 ore si jumatate. Pana la lacul Oasa se circula bine, drumul fiind asfaltat, cu exceptia unor podete si portiuni de max 500m care nu sunt inca terminate.
De la Lacul Oasa pana la domeniul schiabil Sureanu sunt 18 km de drum forestier, plin cu zapada, dar practicabil. Atentie atunci cand ii evitati pe cei din contra sens - am vazut 3 masini cazute in santurile laterale, care cu greu si doar tractate au mai iesit de acolo. Sunt destule zone mai largi si refugii de-a lungul drumului, astfel incat, daca toata lumea e calma si cu rabdare, se poate depasi in conditii de siguranta.

Din pacate, si in aceste zone mai greu accesibile si de o frumusete extraordinara, ajung concetateni carora le lipseste bunul simti si un minim de educatie si arunca de pe geamul masinii gunoaie. Pe o portiune de 60 km am intalnit 3 astfel de situatii. Nu pot decat sa va recomand sa incercam sa ii atentionam imediat cu semnale de orice fel si o eventuala aprostofare la oprie - poate macar de jena celor din jur sa nu o mai faca data viitoare!

Va urez drum bun!
forumast

Re: pt cei care vin din est (sibiu)

Mesajde donovidiu pe 10 Ian 2011, 15:42

salut
cred ca SI MAI scurt este pe Sibiu - Saliste - Jina - Sugag.
adica pe Transalpina.
este un site www.transalpina.biz unde am vazut foto (nu sunt si cu conditii de iarna, pentru scurtatura propusa) vara am fost si eu pe la jina - sugag si merge ...merge ...
donovidiu

Înapoi la Cum ajungi in zona?